Tuesday, February 22, 2011

Pahlava. Idamaine maiustus.

Mmmm, võimalik, et liiga magus aga ikkagi niii hea... Kes on Türgis käinud, on seda ilmselt proovinud, Egiptimaal pole ma sellist asja näinud. Võib valmistada ka valmislehttaignast (kirjutangi siia lihtsama retsepti lehtaignast). Valmistamine: 0,5 kilo kreekapähleid purustada ja segada 0,5kg suhkruga. Keeta valmis siirup: 1,5 vett, 1,5 suhrut ja 2 spl mett. Läheb vaja veel 400 g võid.


Määri ahjuplaat sulatatud võiga. Nüüd oleneb plaadi suurusest ja taignakogusest. Minul oli 500-grammine pakk. Sain sellest rullida 5 lehte. Kui saad rohkem või vähem, see ei mõjuta tulemust. Pane plaadile esimene leht. Määri sulatatud võiga ja raputa peale pähkli- ja suhkrupuru. Seejärel järgmine leht ja uuesti või ja pähklid... Lõika terava noaga kõik risti-rästi põhjani läbi. Kui jäi kreekapähkleid üle, siis kaunista pähklitega. Vala peale ülejäänud või ja küpseta 160 kraadi juures tund aega. Seejärel vala Pahlava siirupiga üle ja küpseta veel 10 minutit. Ja ongi valmis! Lõika kook tükkideks ja... head isu!

2 comments:

  1. elus pole pahlava ega baklava lehtaignast ja egipuses on baklava olemas küll, pahlava on usbeki köögist

    ReplyDelete
  2. Oo, hea, et leidsin selle blogi,panen kindlasti oma menüüsse rippuma!

    ReplyDelete