Tuesday, February 22, 2011

Pahlava. Idamaine maiustus.

Mmmm, võimalik, et liiga magus aga ikkagi niii hea... Kes on Türgis käinud, on seda ilmselt proovinud, Egiptimaal pole ma sellist asja näinud. Võib valmistada ka valmislehttaignast (kirjutangi siia lihtsama retsepti lehtaignast). Valmistamine: 0,5 kilo kreekapähleid purustada ja segada 0,5kg suhkruga. Keeta valmis siirup: 1,5 vett, 1,5 suhrut ja 2 spl mett. Läheb vaja veel 400 g võid.


Määri ahjuplaat sulatatud võiga. Nüüd oleneb plaadi suurusest ja taignakogusest. Minul oli 500-grammine pakk. Sain sellest rullida 5 lehte. Kui saad rohkem või vähem, see ei mõjuta tulemust. Pane plaadile esimene leht. Määri sulatatud võiga ja raputa peale pähkli- ja suhkrupuru. Seejärel järgmine leht ja uuesti või ja pähklid... Lõika terava noaga kõik risti-rästi põhjani läbi. Kui jäi kreekapähkleid üle, siis kaunista pähklitega. Vala peale ülejäänud või ja küpseta 160 kraadi juures tund aega. Seejärel vala Pahlava siirupiga üle ja küpseta veel 10 minutit. Ja ongi valmis! Lõika kook tükkideks ja... head isu!

3 comments:

  1. elus pole pahlava ega baklava lehtaignast ja egipuses on baklava olemas küll, pahlava on usbeki köögist

    ReplyDelete
  2. Oo, hea, et leidsin selle blogi,panen kindlasti oma menüüsse rippuma!

    ReplyDelete
  3. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete