Monday, February 15, 2010

Napoleon


Kui tahad lihtsamat varianti, siis:
PÕHI:
500 - 800 g (ostetud) lehttainas
KREEM:
Jahu 100 g
Suhkur 200g
Tärklis 0,5 spl
Munakollane 5 tk
Piim 7,5 dl
1-2 tl vanillisuhkrut
Kreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga ja sega hoolikalt jahu-tärklise seguga. Teises potis kuumuta piim peaaegu keemiseni (mitte keema!). Vala kuum piim peene joana munavahu hulka. Kuumuta tasasel kuumusel pidevalt segades, kuni kreem muutub paksu hapukoore sarnaseks. Tõsta pliidilt, sega hulka vanillsuhkur ja jäta jahtuma.
Jaga tainas 5 osaks, rulli osad väga õhukeseks ja küpseta kõik viis eraldi igaühte 225 kraadi juures. Lao alusele põhi ja selle peale 3 mm paksuselt kreemi peale. Jätka, kuni neljas, kõige pealmine kiht on kreem pluss puru (viies põhi lähebki selle puru jaoks).
Kui tahad ise teha, siis
PÕHI:
200 g võid
200 g nisujahu
0,5 tl soola
0,5-0,75 klaasi külma vett (olen kasutanud ka õlut)
Pane 2 spl võid kõrvale.
Ülejäänud või mulju 1,5 cm paksuseks. Pane mõneks minutiks külmkappi. Sega sool jahu hulka. Lisa kõrvalepandud või ja vesi. Sega kuni taigen jääb tükki. Sõtku 5 minutit.
Puista lauale jahu ja rulli taigen lahti.
Aseta taignale külmas olnud või ja tõsta taigna servad kahelt poolt vaheliti või peale.
Rulli pikuti nii, et või jaotuks ühtlaselt taigna vahele.
Pane taigen kolmekordselt kokku ja aseta 20 minutiks külma.
Rulli taigen teistpidi pikuti lahti. Pane uuesti kolmekordselt kokku ja aseta külma. Nii 3 korda.
Taigen lõika neljaks tükiks ja rulli hästi õhukeseks. Küpseta keskmises kuumuses põhjad valmis.

2 comments: