1,5 kilo marju (mul oli ikka tunduvalt rohkem :), 2 liitrit vett, 50 kirsilehte, 30 gr sidrunihapet ja 1 kilo suhkrut.
Marjad pesta ja puhastada, panna potti, lisada 2 l vett, kirsilehed ja sidrunihappe. Keeta umbes 30 minutit, kuni vesi muutub ilusaks tumedaks. Kurnata läbi sõela. Edasi keeta koos suhkruga, niikaua kui suhkur on sulanud ja vedelik muutub siirupiks. Ja ongi valmis!
Seejärel valada purkidesse või pudelitesse.
Olen ikka "tark" küll! Kõige tähtsam jäi kirja panemata! Enne kurnamist oleks tore hoida marjad vedelikuga 24-48 tundi ja alles seejärel kurnata ja suhkruga siirupiks keeta! Aga ka nii ei juhtu midagi hullu, saad hea siirupi ikka :)
ReplyDelete