400gr liha (õige oleks lambaliha aga kui lambaliha ei maitse, siis hea tuleb ka looma- või sealihaga), 3 klaasi pikateralist riisi, 200-300 gr porgandit, 200 gr sibulat, 200 gr õli, 4 klaasi vett, küüslauk 2tk, sool, pipar.
Võtame paksu põhjaga poti, valame sinna õli. Kuumutame õli ja lisame tükeldatud liha ja praeme kergelt läbi. Seejärel lisame hakitud sibula ja porgandi, praeme segades veel veidi. Nüüd lisame potti 4 klaasi vett, soola ja pipart (oma maitse järgi) ja ootame kuni vesi keema läheb. Niikaua peseme riisi puhtaks. Peseme niikaua kui vesi on puhas ja läbipaistev. Paneme riis potti, sinna läheb ka küüslauk, tervelt! Ja laseme tasasel tulel plofil podiseda niikaua kui riis valmis saab!
Kõrvale sobib tomati-sibula salat õliga!
No comments:
Post a Comment