Monday, February 15, 2010

Ekleerid


Keedutainas (Retsept Toidutarest)
vesi 1,5 kl
või 100 g
sool 0,5 tl
jahu 180 g
muna 4
Lase vesi koos võiga ja soolaga keema.
Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti.
Pane nõu uuesti kuumale plaadile, kuumuta segades, kuni tainas keedunõu küljest lahti lööb. Lase tainal jahtuda ja lisa munad. Tainas peab olema ühtlane ja läikiv. Pritsi tainas läbi köögipritsi või pane lusikaga plaadile. Küpseta 220 kraadi juures 10-15 minutit, siis vähenda kuumust 200-le ja küpseta veel 10-15 minutit.
Keedukreem. (Retsept Toidutarest).
piim 2 kl
suhkur 2 sl, jahu 2-3 spl, muna 2 tk, või 1 spl, vanilli.
Lase suhkruga segatud piim keema. Hõõru jahu munadega hoolikalt läbi ja lisa pidevalt liigutades jahutatud piimale, et ei tekiks klimpe. Kuumuta kreemi nõrgal kuumusel segades, kuni tekivad mullikesed. Lisa või ja jahuta.
Pealt kaunistasin sulatatud shokolaadiga.

No comments:

Post a Comment