Monday, February 15, 2010

Tuuletaskud.


Keedutainas (Retsept Toidutarest)
Vesi 1,5 kl
Või 100 g
Sool 0,5 tl
Jahu 180 g
Muna 4 tk
Lase vees koos võiga ja soolaga keema. Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti. Pane nõu uuesti tulele ja kuumuta segades, kuni tainas keedunõu küljest lahti lööb.
Lase tainal veidi jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Klopi tainas siledaks.
Pritsi tainas läbi koogipritsi või pane lusika abil plaadile.
Küpseta 220kraadi juures 10-15 minutit, siis vähenda kuumust 200-le ja küoseta veel 10-15 minutit.
Täida tuuletasukud.
Täita võid juustu-majoneesi seguga, pasteediga, suitsukalaga, salatiga, kodujuustu-maitserohelise seguga, munavõiga, pestotäidisega, sutsukanatäidisega, sinihallitusjuustutäidisega jms.

No comments:

Post a Comment